Ühtne hädaabinumber hakkab tööle uuel aastal

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleminek politsei, kiirabi ja päästetöötajate väljakutseid vastu võtvale ühtsele hädaabinumbrile 112 lükkub järgmise aasta algusesse, kuigi alguses seadis siseministeerium ülemineku tähtajaks 1. novembri. Siseministeerium ja häirekeskus ei näe mõnekuulises viivituses suurt probleemi.

Häirekeskuse pressiesindaja Jaana Padriku sõnul on keskus põhimõtteliselt valmis ühtsele hädaabinumbrile üle minema, kuid ära tuleb oodata häirekeskuse ja päästeameti uute hoonete valmimine ja nendesse kolimine Tartus ja Tallinnas. Ühtsele numbrile üleminekuks peavad meeskonnad asuma tööle samas majas ja ruumis, praegu võetakse Tallinnas ja Tartus 110- ja 112-kõnesid vastu veel eri aadressidel asuvates töösaalides.

«Nii suure ja olulise ümberkorralduse puhul ei määra ülemineku nihkumine mõne kuu võrra inimese jaoks midagi,» rääkis Padrik. «Küll aga on tähtis teha ümberkorraldus ära töökindlalt, et ühe numbri jäämisel ei takerduks hädaabi osutamine. Uued hooned on valmimas, kolimine ja hoonete avamine on kokku lepitud jaanuariks. Ühele hädaabinumbrile üleminek toimub kindlasti. Täpsemalt teatame sellest 11. veebruaril, kui Euroopa tähistab hädaabinumbri 112 päeva.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles