Väikelaevnikele lubatud joove vähenes 0,5 promillile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veepolitsei
Veepolitsei Foto: Peeter Langovits

Riigikogu tänase otsusega väheneb laeva ja väikelaeva juhile merel ja sisevetel lubatud alkoholijoobe suurus praeguselt 0,8 promillilt 0,5 promillile.

Riigikogu teatel on meresõiduohutuse seaduse muudatuse peamine eesmärk lihtsustada laevade tehnilise järelevalvega seotud riigilõivude arvutamise korda.

Politsei ja piirivalveameti andmetel on meresõiduohutuse seaduse mõistes joobeseisundis väikelaeva juhtimine viimastel aastatel sagenenud. Veeteede ameti andmetel on vee peal mullu hukkunud kaks ja tänavu neli inimest, ükski õnnetus ei olnud seotud laeva või väikelaevajuhi alkoholijoobega.

Algse ettepaneku vähendada lubatud alkoholijoovet laeva ja väikelaeva juhile merel ja laevatatavatel sisevetel sõitmisel tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Eelnõule või muudatusettepanekutele esitasid oma märkuse, arvamuse või ettepaneku veel veeteede amet, eelnõu koostanud majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Eesti Paat MTÜ, Eesti Laevajuhtide Liit, Deniss Boroditš ja AS Tallinna Sadam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles