Täna õhtul laulis kogu Eesti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtelaulmise plakat.
Ühtelaulmise plakat. Foto: intenet

Taasiseseisvumispäeva puhul kogunes Eesti rahvas täna õhtul vähemalt sajasse laulupaika või televiisori ette ja laulis üheskoos kaheksat üldtuntud ja armastatud koorilaulu ning tantsis kaerajaani.

Põltsamaal Sõpruse pargis võtsid laulud üles Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor, Revalia meeskoor, segakoor Huik, Rahvusooper Estonia poistekoor, Põltsamaa koorid ja paljud teised koorid.

Üle Eesti erinevatesse laulupaikadesse kogunenud inimesed laulsid kaasa teleri- või projektoriekraanilt nähtud dirigendi taktikepi all.

Dirigendid olid Ants Üleoja, Jüri Rent, Ants Soots, Alo Ritsing, Raul Talmar, Triin Koch, Hirvo Surva ning Elo Üleoja.

Pilti kandis otse üle Kanal 2 ning interneti vahendusel sai üritust jälgida kogu maailm. Iga laulupaik edastas pilti lauluplatsil tehtavast nii telekanalile kui ka internetti, nii et ka kodudes teleri või arvutiekraani taga istujad said kaasa laulda.

Esitusele tuli kaheksa laulu: «Laul Põhjamaast», «Kaunimad laulud», «Kungla rahvas», regilaul «Ühtelaulmine», «Ärkamise aeg», «Tuljak», «Ta lendab mesipuu poole» ning «Sind surmani».

Kõige lõpuks õpiti, lauldi ja tantsiti üheskoos ilutulestiku sära all kaerajaani.

Üritust juhtisid Hanna-Liina Võsa ja Artur Talvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles