Ilves andis Jüri Leesmendile ja Alo Mattiiseni tütrele mälestuskivid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Mattiiseni tütre Anna-Mariita Mattiiseni ja Jüri Leesmendi ees laual seisavad presidendilt saadud mälestuskivid.
Alo Mattiiseni tütre Anna-Mariita Mattiiseni ja Jüri Leesmendi ees laual seisavad presidendilt saadud mälestuskivid. Foto: Peeter Langovits

President Ilves andis Eesti iseseisvuse taastamise aastapäeval mälestuskivid Jüri Leesmendile ja Alo Mattiiseni tütrele.

«Me teame õigesti, et Eesti sai uuesti vabaks, sest me kõik seda tahtsime, et me kõik selle nimel pingutasime. Laulva revolutsiooni öödel ja päevadel lõid kaks meest meie unistustele viisi ja sõnad, mis jõudsid meie tegudest ette. Viis isamaalist laulu. Alo Mattiisen ja Jüri Leesment. Need laulud ja need nimed lauldi igaveseks meie rahva mällu,» rääkis Ilves.

Eelneval kolmel aastal on sellised mälestuskivid riigipealt saanud vabadusvõitleja Lagle Parek, «Ükskord me võidame niikuinii!» üleskutse sõnastanud kunstnik Heinz Valk ja Tallinna Teletorni kaitsjad 1991. aasta augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles