Reformierakond näeb õiguskantslerina Ülle Madiset

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Madise
Ülle Madise Foto: Toomas Tatar

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed kohtusid täna Ülle Madisega ning otsustasid üksmeelselt toetada tema kandidatuuri õiguskantsleri kohale.

«Tänane arutelu puudutas põhiõiguste kaitset, riigilõivude põhimõtteid, vabaduse ja korraarmastuse suhet ning palju muud. Otsustasime teda üksmeelselt toetada ja mitte vaid sellepärast, et tal on sünnipäev. Ülle Madise teadmised ja töökogemus on alus usalduseks selles ametis,» sõnas fraktsiooni esimees Kristen Michal Postimehele.

«Kui teised fraktsioonid oma arutelud ära peavad, siis sellest sõltuvalt võib vabariigi presidendi esitatud kandidaat meie poolest nii sellel aastal kui järgmise alguses riigikogu täiskogu ette minna. Indrek Teder on oma ametiga väärikalt ja sisuliselt hakkama saanud. Arvan, et Ülle Madise on kindlasti nii akadeemiliste kui praktiliste teadmiste poolest sobiv õiguskantsleri rolli kandja,» lisas Michal.

President Toomas Hendrik Ilves saatis möödunud nädalal riigikogule ettepaneku nimetada õiguskantsleriks Tartu Ülikooli riigiõiguse professor, presidendi õigusnõunik Ülle Madise.

Novembri lõpu pidas riigipea konsultatsioone parlamendierakondade esindajatega. Toona ütles Michal Postimehele, et fraktsioon kujundab kandidaadist lõpliku arvamuse pärast temaga kohtumist. «Ilmselt eeskätt ootame tema mõtteid sellest rollist ning plaane, mida ta tegema hakkab, sest nagu öeldud, isik ei ole tundmatu ja sellel teemal ilmselt peatuma ei pea,» sõnas ta pärast presidendiga kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles