Tallink tellib Turust LNG kiirlaeva

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AS Tallink Grupp ja Meyer Turku Oy allkirjastasid ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille kohaselt kavatseb Eesti laevandusfirma tellida veeldatud gaasiga (LNG) töötava reisilaeva Tallinna-Helsingi liinile.

2800 reisijakohaga aluse maksumuseks kujuneb umbes 230 miljonit eurot. Turu laevatehases ehitatav alus peaks valmima 2017. aasta alguses. Projekti maht laevatehase jaoks on ligi 2000 inimtööaastat. Uue laeva pikkus on 212 meetrit ja kogumahutavus 49 000 tonni.

Tallinki teatel on uus laev senistest märkimisväärselt energiasäästlikum: «Laeva puhul on arvesse võetud keskkonnasõbralikke väärtusi, nagu erinevate heitgaaside ja jäätmehulga vähendamine ja taaskasutamise soodustamine. Alus kasutab kütusena veeldatud gaasi ning vastab kõikidele uutele ja rangematele heitgaase puudutavatele nõuetele heitgaaside seirealadel, mille hulka kuulub ka Läänemeri.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles