Elisa ja Marco räägivad vabalt kolme keelt

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaallaste Luca Zampaglione (vasakult) ja Doriana Semprini tütar Elisa ja poeg Marco õpivad Tallinnas rahvusvahelises Euroopa koolis. Isa töötab IT-agentuuris ja ema samas koolis. Pere kinnitab, et on elukorraldusega rahul.
Itaallaste Luca Zampaglione (vasakult) ja Doriana Semprini tütar Elisa ja poeg Marco õpivad Tallinnas rahvusvahelises Euroopa koolis. Isa töötab IT-agentuuris ja ema samas koolis. Pere kinnitab, et on elukorraldusega rahul. Foto: Sander Ilvest

Kui itaallane Luca Zampaglione ligi kaks aastat tagasi Brüsselist Tallinna vastavatud IT-agentuuri tööle tuli, ei olnud ta päris kindel, kas jääb. Tema põhiküsimus oli, kas lastel on võimalik siin kooliteed jätkata.

Lihavõttevaheajal tuli Luca abikaasa Doriana koos tütre Elisa ja poeg Marcoga esimest korda Tallinna ja nad läksid vaatama toona alles ehitamisel olnud Euroopa kooli. «Seal olid vaid seinad. Küsisin, kas nad ikka saavad septembris siin kooli alustada, ja nemad vastasid, et jaa-jaa,» meenutas Doriana.

Brüsselis kuus aastat prantsuskeelses koolis õppinud Elisa ja Marco jaoks oli toona alles valmiv Euroopa kool ainuke, kus Tallinnas kooliteed jätkata. Tõsi, see tähendas nüüd juba 11- ja 13-aastase lapse jaoks keelevahetust ja kiiret keele eelkursust, sest inglise keelt nad 2013. aasta kevadel ei osanud, aga Euroopa kool Tallinnas pakub esialgu vaid ingliskeelset õpet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles