Välisminister: EL vajab Venemaa suunal kannatlikkust

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus ütles Läänemere regionaalse julgeoleku ümarlaual kõneldes, et Euroopa Liit vajab Venemaa-suunalises poliitikas strateegilist kannatlikkust.

«Venemaa-poolne rahvusvahelise õiguse ja teise riigi suveräänsuse rikkumine on kahjustanud ka Venemaad ennast. Venemaa agressioon on toonud kaasa Euroopa Liidu ja teiste riikide poolt sanktsioonide kehtestamise ja need on Venemaa majandusele mõju avaldamas,» ütles välisminister Keit Pentus-Rosimannus. «Euroopa Liidu senist poliitikat tuleb jätkata ja selle jätkamiseks peab meil jaguma strateegilist kannatlikkust,» lisas ta.

Välisministri hinnangul on Venemaa käitumine Ukrainas ühendanud ka NATO liitlaste seisukohti Venemaa suhtes. «Liitlaste ühtsust illustreerib hästi Walesi tippkohtumisel kokkulepitu,» ütles välisminister. «Samuti on hea meel Rootsi ja Soome üle, kes on muuhulgas osana partnerlussuhte tugevdamisest allakirjastanud NATOga vastuvõtva riigi toetuse lepingu – tihedam koostöö julgeoleku valdkonnas on Läänemere piirkonna jaoks vajalik ja positiivne areng,» lisas ta.

Ümarlaua organiseeris Eesti Välispoliitika Instituut. Esmajoones leidsid käsitlemist Ukraina kriisiga seonduvad küsimused ning selle mõjud Läänemere regiooni julgeolekule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles