Onksion: Toobal ja Laasi soovitasid anda kapole valeütlusi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal, Lauri Laasi ja Ivor Onksion kohtus.
Priit Toobal, Lauri Laasi ja Ivor Onksion kohtus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Võõrale meilikontole sisenemise, e-kirjadega tutvumise ja nende edastamise tõttu kohtus süüdi mõistetud Ivor Onksioni ütluste kohaselt soovitasid keskerakondlased Priit Toobal ja Lauri Laasi tal asja ilmsiks tulekul anda kaitsepolitseile valeütlusi ning tegid ettepaneku hävitada tema kasutuses olnud sülearvuti, Harju maakohtu täna avaldatud motiveeritud otsuse kohaselt on need väited leidnud ka tunnistajate ütlustega kinnitust.

End kohtuistungil sõnumisaladuse rikkumises süüdi tunnistanud, kuid eraviisilist jälitustegevust eitanud Onksioni ütluste kohaselt kogus ja edastas ta Toobalile ja Laasile infot Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) kohta nende korraldusel ja palvel.

Onksioni sõnul tundis Toobal eriti huvi info vastu, mis oli seotud Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare võimaliku umbusaldamisega linnavolikogus. Toona SDEsse kuulunud Onksion töötas volikogu esimehe nõunikuna alates 2010. aasta sügisest kuni 2011. aasta sügiseni ning otsuse kohaselt ei ole vaidlust, et Onksion hakkas siseinfot edastama 2011. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles