Tänavusel Venezia biennaalil näitab Eesti oma eramuarhitektuuri

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramu Kiilis, autor Ralf Lõoke
Eramu Kiilis, autor Ralf Lõoke Foto: Eesti Arhitektuurikeskus

Tänavusel Venezia arhitektuuribiennaalil näitab Eesti oma eramuarhitektuuri; ekspositsiooni 100 MAJA raames tutvustakse suuremõõtmelise maketi, slaidiprogrammi ja video abil sadat eesti arhitekti projekteeritud eramut.


Eestis on naaberriikidega võrreldes erakordselt palju unikaalseid, arhitekti loodud eramuid ja sellega erineme ülejäänud Euroopast, kui mitte tervest maailmast, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kohalikest omavalitsustest küsides selgus, et hinnanguliselt lausa 90 protsenti Eesti eramajadest on arhitekti eriprojekti järgi valminud.

Tänavuse Venezia arhitektuuribiennaali ekspositsiooni tarbeks valisid autorid Kalle Vellevoog, Tiiu Truus, Martin Pedanik ja Karen Jagodin välja sada silmatorkavamat Eesti eramut.

Eesti ekspositsioon 100 MAJA avatakse Venezias 27. augustil, arhitektuuribiennaal jääb avatuks 21. novembrini. Ekspositsiooniga kaasneb ka mahukas kataloog kõigi saja majaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles