Kahe tunniga nelikümmend torti? Teeme ära!

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT01: JAAN OLMARU : TARTU, EESTI, 11DEC14 -  
Tartu Postimehe reporter Jaan Olmaru (pildil) käis Eesti Leivatööstuses kondiitri ametit proovimas.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
TRT01: JAAN OLMARU : TARTU, EESTI, 11DEC14 - Tartu Postimehe reporter Jaan Olmaru (pildil) käis Eesti Leivatööstuses kondiitri ametit proovimas. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Mmmm! Maasikad ja marmelaad! Vahukoorekreem ja biskviit! Šokolaad, glasuur, martsipan, džemm, küpsised ... Iga maiasmoka unistus on ilmselt töötada kondiitrina. Ja kui on võimalus, tuleb proovida. 

Alustada tuleb muidugi sellest, et ilma tervisetõendita mind Eesti Leivatööstuses jutule ei võeta. Õnneks pole see ületamatu raskus. Kiire visiit perearsti juurde, röntgeni alt läbi ja nõutud paber on olemas.

Järgmisel hommikul seisan varakult leivatehase ukse taga. Tootmisjuht Tea Mey ja tehnoloog Mai Linnas annavad mulle valge kitli selga ja mütsi pähe. Näen nendega ilmselt üsna koomiline välja, aga nagu öeldakse: narri meest, mitte mehe mütsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles