Eestis ruulib Kümmel, maailmas Norra

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel.
Peeter Kümmel. Foto: Liis Treimann

SUUSATAMINE. Davosi MK-etapp näitas, et vahepealse ajaga pole asjalood mingilgi määral muutunud – eestlastest suudab punkte koguda vaid sprinter Peeter Kümmel, kuid Norrale ei saa temagi vastu, sest terve maailm ei saa.

Kümmel, nagu selgub, suudab ka uisku sõita. Kvalifikatsioonist pääses ta kenasti 19. ajaga edasi, kuid veerandfinaalis võitlusse ei sekkunud ja jäi viiendaks, tasuks 22. koht.

"Davosis pole eestlased väga tihti ajasõidust edasi saanud. Kõik läks hästi kuni veerandfinaali teise ringi tõusuni, kus koperdasin pisut," kommenteeris Kümmel. "Võimeid on enamaks, uuel nädalal uus katse. Pole vahet, millises stiilis võistlus on, sest Šveitsi treener on vabatehnika õpetamisel head tööd teinud."

MK-sprindi kokkuvõttes asub Kümmel 28. kohal, järgmise võistluse järel paigutatakse 30 parimat kuuma gruppi. "Sinna tuleb pürgida jah, sest siis oleksin oma otsustes vaba," sõnas Kümmel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles