Kohus otsustas: Rasmus Vesiloo on Triin Tulevi peksmises süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis täna Rasmus Vesiloo süüdi oma elukaaslase Triin Tulevi peksmises ning mõistis talle üheksa kuu pikkuse tingimisi vangistuse.

Kõigepealt saabub kohtumajja Tulev koos advokaadi Maria Mägiga. Mõlemad on riietatud musta ja surmtõsised. Siis tuleb Vesiloo. Kohtunik Anne Rebane ütleb enne istungi algust, et ruum tuleb kohe pärast otsust tühjaks teha. Tundub, et neil on meediatähelepanust kõrini.

Rebane loeb otsuse ette. Vesiloo on süüdi, saab tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Tulevile peab ta maksma 3500 eurot. Kuigi naine küsis algselt 20 000 eurot. Rebase sõnul ei ole Tulevi väited tõendatud. Näiteks see, et tal tekkisid vägivalla tõttu kuulmiskahjustused, mistõttu ta töö kaotas. Ja see, et tema rasedus peksmise tõttu katkes.

«Tõendatud pole kohtu hinnangul ka see, et Triin Tulev tundis suurt hirmu vägivalla kordumise eest,» ütles Rebane. «Vastupidi, veel mõni päev pärast kuritegu soovis ta jätkata kooselu Rasmus Vesilooga.»

Tulevi advokaat ei ole sellega nõus. Ta ütleb pärast istungit, et naise hingehaavade hind on palju suurem kui 3500 eurot. Tulev on abi otsinud psühholoogidelt ja kuulmishäire tõttu käinud arsti juures. Seetõttu kaebab Mägi tõenäoliselt otsuse edasi ja taotleb tsiviilhagi rahuldamist täies mahus. Tulev, kes on pärast istungit nutma puhkemas, ise rahast enda sõnul ei hooli. Ta ütles Postimehele, et raha ei saaks kunagi sellist asja olematuks teha. «Nii et selles ei ole minu jaoks absoluutselt mitte mingit vahet.»

Nii Vesiloo ei arvanud. Ta ütles Postimehele, et algusest peale on kogu asi raha ümber ainult käinudki. «Eriti taunimisväärne on vägivald raseda naise suhtes,» jätkab kohtunik. «Sellest tulenevalt ei pidanud kohus võimalikuks karistada Rasmus Vesilood rahalise karistusega, vaid vangistusega.» Samas võeti arvesse ka seda, et Vesilood varem karistatud ei ole.

Kohus pidas osaliselt ebausaldusväärseteks nii Vesiloo kui Tulevi ütlusi. Vesiloo ütluseid, et ta peksmisest midagi ei mäleta. Ja Tulevi ütluseid näiteks vägivalla intensiivsuse ja ulatuse osas. Või et ta oleks vajanud vaimse tervise pikaajalist ravi. See on Vesiloo sõnul üks «võtmetest» - Tulevi ütlused ei ole tegelikult täiesti usaldusväärsed.

Vesilood süüdistati Tulevi tervise kahjustamises, löömises, peksmises ja valu tekitamises. Selle eest oleks maksimaalne karistus võinud olla kuni kolmeaastane vangistus või rahaline karistus.

Süüdistuse kohaselt peksis Vesiloo oma rasedat elukaaslast Triin Tulevit (28) mullu ööl vastu 25. augustit näopiirkonda korduvalt, tagus kannatanut vastu seina, istus kõhu peale ja lõi jalge vahele.

Vesiloo advokaat Aadu Luberg ei ole kohtus peksmist vaidlustanud. Küll aga väitis Vesiloo, et ta ei mäleta rünnakut. Nimelt olevat Vesilool diagnoositud unehäire ning advokaadi kinnitusel võis mees selle all kannatada ka rünnaku ajal. Vesiloole on tehtud kaks terviseekspertiisi. Seejuures on arstid mõlemal korral leidnud, et Vesiloo oli peksmise ajal võimeline oma tegudest aru saama. Arstide meelest oli mees tavalises alkoholijoobes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles