Raivo Küüt saab siseministeeriumi asekantsleriks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Küüt.
Raivo Küüt. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Siseminister kinnitas täna ametisse siseministeeriumi uue korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsleri, kelleks saab politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametist taatlemata kiirusemõõtjate skandaali tõttu lahkunud Raivo Küüt.

Raivo Küüdil on sisejulgeoleku valdkonnas enam kui kahekümneaastane töökogemus erinevatelt ametikohtadelt nii spetsialisti kui tippjuhina, teatas ministeerium.

«Raivo senine töökogemus erinevatelt siseturvalisuse ametikohtadelt annab mulle kindluse, et tegemist on inimesega, kes tajub nii erinevate inimeste ootusi kui organisatsioonide rolle ja vajadusi sisejulgeoleku tagamiseks. Olen kindel, et Raivol on tugev visioon ja head eeldused, et olla tugev asekantsler,» tunnustas siseminister Hanno Pevkur värsket asekantslerit.

Küüt on alates 2013. aasta kevadest olnud ametis siseministeeriumi nõunikuna, kus tema peamiseks ülesandeks on olnud siseturvalisuse arengukava 2015 – 2020 väljatöötamise koordineerimine. Samuti töötab ta sisekaitseakadeemias õppejõuna. Aastatel 2010 – 2013 oli Küüt politsei- ja piirivalveameti peadirektor, enne seda töötas ta erinevatel ametikohtadel Politseiametis.

«Pikaaegne kogemus siseturvalisuse valdkonnas ja viimased kaks aastat siseturvalisuse arengukava koostamise koordinaatorina siseministeeriumis on mulle andnud hea ülevaate hetkeolukorrast ja kujundanud visiooni siseturvalisuse arenguvajadustest. Tundsin, et mul on ideid, energiat ja jõudu siseturvalisuse valdkonna arendamiseks,» rääkis Küüt, miks ta otsustas asekantsleri ametikohale kandideerida.

Riigikantselei juures tegutsev kõrgemate riigiametnike konkursi- ja atesteerimiskomisjon valis Küüdi välja seitsme kandidaadi hulgast, lõpliku otsuse kahe kandidaadi vahel tegi siseminister. Küüt asub asekantslerina tööle alates jaanuarist.

Viimati töötas korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsleri ametikohal tänane siseministeeriumi kantsler Leif Kalev, sellest ajast on asekantsleri ülesandeid täitnud Priit Heinsoo ja Ruth Annus. Vahepeal oli asekantsleri ametikoht täitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles