Spetsialisti arvamus: pealinnas tegutseb superego

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Keskerakonna kontor vanalinnas. Keskerakondlased tähistasid erakonna 23. sünnipäeva. Vahetult enne pidustusi toimus erakonna juhatuse koosolek, kus otsustati, et erinevalt varem plaanitust ei asu Kadri Simson siiski peaministri kandidaadiks. PEaministri kandidaadina jätkab ka eelolevatel valimistel erakonna esimees Edgar Savisaar.
Tallinn, Keskerakonna kontor vanalinnas. Keskerakondlased tähistasid erakonna 23. sünnipäeva. Vahetult enne pidustusi toimus erakonna juhatuse koosolek, kus otsustati, et erinevalt varem plaanitust ei asu Kadri Simson siiski peaministri kandidaadiks. PEaministri kandidaadina jätkab ka eelolevatel valimistel erakonna esimees Edgar Savisaar. Foto: ERIK PROZES/

«Vähegi  Tallinna meeri tegevust jälginud kodanikel on selge, et supermehe asemel toimetab pealinnas tegelikult superego,» leiab raamatu «Populismist» autor ning suhtekorraldusfirma Rull & Rumm juhataja Ivo Rull.

«Üks propaganda põhireegel on, et vale peab olema nii suur, et see mõjuks tõena. Nii näemegi äsja valimiskampaaniasse paisatud videoklipis vanaldase ja väheliikuva Edgar Savisaare kehadublanti tegemas jääl graatsilisi uisutrikke,» rääkis Rull linnavalitsuse jõulutervituse kommentaariks. 

«Karm fakt on aga, et mullu sügisel ERRi valimisstuudios ei suutnud Edgar Savisaar erinevalt kaasdebateerijatest paar tundi järjest püsti seista. Toona kasutas ta ekspertstuudio eetris oleku ajal talle abilise toodud istet. Vähegi meeri tegevust jälginud kodanikel on selge, et supermehe asemel toimetab pealinnas tegelikult superego.»

Rulli sõnul on propaganda põhireegel, et see peab olema intensiivne ja mastaapne. «Seda võtet näitlikustab Savisaare hiiglaslik plakat Lasnamäel, mis kutsub jõulude eel Estoniasse kuulama linnapea kõnet nö olukorrast riigis. Mees, kelle juhitavas linnas tekivad esimese lumega alati massilised liiklusummikud, teab kuidas riigis asjad korda seada,» kommenteeris Rull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles