Mahetoit jõuab visalt lasteaeda

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsupesa lasteaia Pääsusaba rühma lapsed krõmpsutavad hea meelega puu- ja juurvilju, mis on nende lasteaia kõigis rühmades päev läbi laua peal. Porgandid ja kaalikad sellel vaagnal on keskkonnasäästlikult kasvatatud talukaup.
Pääsupesa lasteaia Pääsusaba rühma lapsed krõmpsutavad hea meelega puu- ja juurvilju, mis on nende lasteaia kõigis rühmades päev läbi laua peal. Porgandid ja kaalikad sellel vaagnal on keskkonnasäästlikult kasvatatud talukaup. Foto: Margus Ansu

Ehkki põllumajandusministeerium on seadnud eesmärgiks lasteasutustes mahetoidu kasutamist hüppeliselt suurendada, on seni Eestis vaid käputäis lasteaedu, mis panevad rõhku mahetoorainele.

Maaülikooli mahekeskuse nõukogu esimees professor Anne Luik on mahetoidu lasteaedadesse jõudmise võtnud oma südameasjaks ja nakatanud selle missiooniga ka Ettevõtlike Daamide Assotsiatsiooni (EDA).

Nii korraldas mahekeskus koos EDAga aasta tagasi mahetoidukonverentsi, pannes sellele teemale mõtlema lasteaedade juhtkondi ja peakokkasid. Anne Luik on mahekeskuses võõrustanud lasteaedasid ja käinud ka ise lastele keskkonnasäästliku toidu tootmise olulisusest rääkimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles