Mahetoit säästab organismi ja keskkonda

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maaülikooli professor Anne Luik innustab just lasteaedu kunstkemikaalideta kasvanud toitu kasutama, kuna sellest saaks lisaks laste tervisele kasu nii keskkond kui mahemajandus.

Praegu on lasteaedade põhiline mahetoiduga seotud hirm selle piiratud kättesaadavus ning kallis hind. Anne Luik usub, et see muutuks, kui mahetootjatele tekiks lasteaedadest piisavalt suur ja kindel klientuur, nad saavad suurendada tootmismahtu ning seetõttu alaneb ka hind.

«Teod sõltuvad tegijatest,» kordas Luik ikka ja jälle, et mahetoidu kasutamine on suuresti vaid hea tahte küsimus. «Väga lihtne on, et võtame kauba hulgilaost, kust saame kõige-kõige odavamalt, aga milline on kvaliteet, seda me ei vaata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles