Tänak: võistlusauto peab olema sõitja nägu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Karli Saul

Eile alustas Ott Tänak autoralli MM-hooaja avalöögiks oleva Monte Carlo ralli tarbeks auto testimist. Tänavu M-Spordi meeskonnas Ford Fiesta WRCga sõitval eestlasel jääb sarnaselt teiste tippsõitjatega hooaja alguseni täpselt üks kuu.

Viimasel kümnendil on autorallimaailma valitsenud Citröen ja Volkswagen. Ka algava hooaja eel on raske uskuda, et Fordi pilootidel oleks kasutada tiitliauto – teisisõnu, raske on  loota, et puhta sõiduga õnnestub konkurente edestada.

«Volkswageni edestamine on kõigi jaoks raske – ainuüksi tiimide eelarvetes on kümnekordne vahe,» nentis Tänak. «Aga see, mida M-Sport oma väiksemate vahenditega teeb, on väga hea. Kõik need teadmised ja kogemused, mis selles tiimis on … nende abil saab teha väga palju. Volkswagenit on küll hästi arendatud ja nende autodega sõidavad ka tänasel päeval kaks kõige paremat sõitjat, kuid ikkagi tuleb püüda nendega konkureerida.»

Sellises olukorras on väga kerge ületada riski piiri. Tänak teab seda ja püüab piiripealset kihutamist vältida, sest kui füüsiliselt pole võrdselt sõitmine võimalik, siis see polegi võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles