Jonatan Vseviov: piinamisskandaal USA-le erilist kahju ei tekita

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ekspert Jonatan Vseviov.
USA ekspert Jonatan Vseviov. Foto: Peeter Langovits

2000ndate alguse kontekstis püüti USAs teha kõik, et terrorismis kahtlustatavate kohtlemist puudutavad küsimused õigestI lahendada, ütles kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsler Jonatan Vseviov.

Vseviov rääkis «Välisilmas», et CIA esindajad küsisid luba poliitikutelt, kes omakorda konsulteerisid juristidega, kuidas on terrorismis kahtlustatavate kohtlemine kooskõlas USA rahvusvaheliste kohustustega, briifiti ka kongressi, sealhulgas toonast opositsiooni ehk demokraate. vahendas ERR Uudised.

«Toonases kontekstis püüti teha, ma usun, kõik, et need keerulised küsimused võimalikult õigesti lahendada, aga kahjuks on niimoodi, et eriti sõjas, nagu julgeolekupoliitikas laiemalt, seisavad valitsused silmitsi olukordadega, kus niisugusi mustvalgeid valikuid ei ole sageli võimalik langetada nii, kui me seda tahaksime,» rääkis Vseviov.

Vseviov peab oluliseks, et USAs peetakse toimunu üle avalikku debatti. Aga kui küsida, kas see kõik kahjustab kuidagi Ameerika rahvusvahelist mainet, siis isegi kui juhtunu lühiajaliselt seda teeb, siis pikas perspektiivis on avatud ühiskonnad kindlasti edukamad, arvas saatekülaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles