Vaher: Puusepa juhtum on katse mõjutada ka Eesti poliitikat

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Toomas Huik / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva endise siseministri Ken-Marti Vaheri hinnangul on Venemaa Julgeolekuteenistusega (FSB) koostööd tunnistanud kaitsepolitsei endise töötaja Uno Puusepa juhtum osa FSB laiemast Eesti-vastasest propagandarünnakust, millega muu hulgas üritatakse mõjutada ka Eesti poliitikat.

«See on ka kättemaksuaktsioon kapo senise aktiivse tegevuse vastu, millega on paljastatud mitmeid idanaabri agente ja tõkestatud Putini režiimi mõjutust siin,» märkis praegu riigikokku kuuluv Vaher suhtlusvõrgustikus Facebook.

Vaheri sõnul pole juhuslik, et Venemaa propagandarünnak toimub mõned kuud enne riigikogu valimisi. Tema hinnangul on selle eesmärk tekitada teatud teemade või inimeste kohta umbusku.

«Ma ei välistaks, et niinimetatud paljastuste eesmärk on takistada julgeolekuekspertide tulemist poliitikasse. Kindlasti on Venemaal palju kaotada sellest, kui riigikogu liikmeks saab näiteks endine kapo juht Raivo Aeg,» lisas ta.

Kaitsepolitseis aastatel 1991–2011 tehnilise spetsialistina töötanud Puusepp teatas nädalavahetusel Venemaa telekanali NTV saates, et oli aastaid FSB agent. Puusepa väidete kontrollimiseks alustasid riigiprokuratuur ja kaitsepolitsei kriminaalmenetlust riigireetmist käsitleva paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles