Kohus mõistis Zarenkovi süüdi korduvas pistise võtmises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Zarenkov.
Andrei Zarenkov. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis Maardu rahvamaja endise direktori Andrei Zarenkovi (55) teisipäeval süüdi korduvas pistise võtmises.

Kohus karistas Zarenkovi kokkuleppemenetluses kaheaastase vangistusega. Sellest kaks kuud ja kaheksa päeva kandis ta eelvangistuses ära ja ülejäänud vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu ja täidab katseajal kontrollnõudeid ja kohustusi.

Samuti konfiskeeris kohus Zarenkovilt kuriteoga saadud vara 4780 eurot. Sellest 1240 eurot on arestitud ja ülejäänu peab ta tasuma igakuiste maksetena katseaja jooksul. Lisakaristusena kehtestati Zarenkovile pooleteiseks aastaks keeld töötada riigi või omavalitsuse asutustes ja neile kuuluvates ettevõtetes juhtivatel ametikohtadel.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt võttis Zarenkov aastail 2012-2014 pistist kaheteistkümnel korral kokku 4780 eurot. Raha sai Zarenkov vastutasuna selle eest, et ta eelistas Maardu linnas kultuuri- ja meelelahutusürituste korraldamisel ja rahvamajale vajalike ehitustööde tegemisel kindlaid ettevõtteid.

Keskkriminaalpolitsei pidas Zarenkovi kuriteos kahtlustatavana kinni tänavu 4. jaanuaril pärast seda, kui ta oli võtnud Tallinnas Peterburi teele pargitud autos 650 eurot pistist.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja menetlust juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kunagise Eesti Konstitutsioonierakonna esimees ning Eesti Venemaa Kaasmaalaste Koordinatsiooninõukogu liige Zarenkov on oma tegevusega olnud pikki aastaid ka kaitsepolitsei huviorbiidis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles