Kosmose kino on valmis: vaata, mis filme näidatakse!

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna esitleti renoveeritud Kosmose kino, mille pileteid saab endale soetada alates tänasest. Esimene film «Kääbik:viie väe lahing» esilinastub reedel.

Kino Kosmose piletite hinnad jäävad vahemikku 5.70-11.90 eurot sõltuvalt filmi linastuse päevast ja kellaajast. Lastele (kuni 12 a) on erifilmidele piletihinna maksumuse vähemik 3.30-5.20 eurot.

Esimesed filmid, mis kinos linastuvad on «Kääbik: viie väe lahing», «Hectori õnneotsingud», «7. pöialpoissi», «Vääramatu jõud» ning «Exodus: Jumalad ja kuningad». Tuleval aastal saab kinos näha «Tähesõdade» uut filmi ning filmi «Kiired ja vihased» seitsmendat osa.

Kosmose kino renoveerimine läks maksma 3 miljonit eurot, ekraani mahutamiseks kaevati kino ühe korruse võrra madalamaks. Kinosaalis on 325 istekohta.

Kõige suurem IMAX ekraan asub Austraalis Sidneys, mis on 1060 ruutmeetri suurune. Tallinnas asetseva Kosmose kino ekraan on kolm korda väiksem, kuid sellegi poolest suurim kinoekraan Eestis. Ekraan on 13 meetrit kõrge ja 21 meetrit lai.

IMAX-formaadis filmide eeliseks on kõrge kaadrisagedus, mis on silmadele meeldivam kui madala kaadrisagedusega 3D-filmid. «HFR ehk kõrge kaadrisagedus on tähendab sisuliselt sekundis ekraanile paisatavate kaadrite kahekordistamist, mistõttu on teravus suurem ning liikumishägu ei esine. See on kahtlemata uus tase kinoelamuses,» sõnas kino tegevjuht Rein Palosaar.

Kosmose kinost saab esimene IMAX-kinoelamuse pakkuja lähiregioonis, mis teeb ta ainulaadseks nii Balti- kui ka Põhjamaades. Kui tavaliselt näidatakse kinos filme ühe projektoriga, siis nüüd tehakse seda kahe digitaalprojektoriga.

Kinos on 3 saali. Väiksemad saalid on nime saanud filmilavastaja Stanley Kubricki ja ulmekirjaniku Stanisław Lemi järgi. Kummaski saalis on 48 kohta.

Kinos on lisaks kinosaalidele kohvik, koosolekuruum ja veel valmimisjärgus olev restoran Naboo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles