Kaitsepolitsei lasi Karl Paksu vabadusse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Paks
Karl Paks Foto: Internet

Kaitsepolitsei lasi eile kinni peetud Karl Paksu pärast menetlustoimingute tegemist vabadusse.

Riigiprokuratuur kinnitab, et kaitsepolitsei töötajad pidasid Karl Paksu kinni sama kriminaalasjaga seoses, mis algatati pühapäeval Uno Puusepa meedias avaldatud väidete kontrollimiseks.

«Saame kinnitada, et Karl Paks peeti kaitsepolitseiameti töötajate poolt kinni sama kriminaalasjaga seoses ning ta vabastati pärast menetlustoimingute tegemist,» ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Postimehele.

Varem kaitsepolitseis töötanud Uno Puusepp tunnistas nädalavahetusel Vene telekanali NTV eetris olnud saates, et oli aastaid Venemaa julgeolekuteenistuse (FSB) agent.

Puusepa väidete kontrollimiseks on riigiprokuratuur ja kaitsepolitsei alustanud kriminaalmenetlust riigireetmist käsitleva paragrahvi alusel. Ta töötas kaitsepolitseis tehnilise spetsialistina 1991. aasta novembrist 2011. aasta aprillini.

Kaitsepolitsei pidas eile kinni Karl Paksu, kes figureeris samas NTV saates.

Äriregistri andmetel on Paks Relvastatud Konfliktide ja Sõjaväeteenistuse Eesti Veteranide Liidu «Võitlusvendlus» juhatuse liige. Mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri andmetel kuulub ta alates 2011. aasta sügisest Keskerakonda.

NTV saates näidati videosalvestist Paksu vestlusest meestega, keda filmi autorid nimetavad Vene suure kompanii eriteenistuse töötajateks. Videos on ainsana kaadrisse jäänud Paks, tema vestluskaaslased jäävad kaadri taha.

Paks vastab videos esialgu eitavalt küsimusele, kas ta on kapo töötaja. Hiljem ta aga ei eita, et tal on kaitsepolitseiga kontaktid.

Paks räägib filmis näidatud videosalvestises, et tal on kaitsepolitseiga sõlmitud nn tööleping. Tal olevat kapos oma kuraator nimega Ahto, ja Paks kirjeldab tema välimust.

Videosalvestise lõpus lubab Paks anda Venemaa eriteenistusele teada igasugustest kontaktidest kapo või mõne muu seesuguse asutuse töötajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles