Kadrioru park valmistub 300. sünnipäevaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadrioru kunstimuuseumis esitleti artiklite kogumikku «Kadriorg 295 - barokne park tänapäeval»,  mis sisaldab artikleid tuntud  eesti ja välisautoritelt ning milles käsitletakse barokkpargi olemust 21. sajandil ja Kadrioru pargi tulevikuvisiooni.

2013. aastal tähistati 295 aasta möödumist Kadrioru lossi- ja pargiansambli rajamise algusest, mida tähistati rahvusvahelise konverentsiga. Konverentsile kutsuti esinema Venemaa,  Saksamaa, Rootsi  ja Eesti oma eriala spetsialistid, et jagada ajalooliste parkide konserveerimis-, restaureerimis- ja rekonstrueerimistööde korraldamisel saadud kogemusi, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Abilinnapea Kalle  Klandorfi  sõnul ei ole  tavapärane, et Tallinna linnaparkide ajaloost ning hetkeseisust ilmuks rahvusvaheliselt tunnustatud spetsialistide nägemustest  kokkupandud  mahukas teos. «Tallinna ja kogu Eesti hinnatuim pargikompleks – Kadrioru park -  väärib seda tähelepanu igati,» ütles Klandorf.

Kadrioru pargi juhataja Ain Järve sõnul on park viimaste  aastatega läbi teinud olulisi muutusi. «Praeguseks on pargi ennistustööd jõudnud kõige olulisemasse faasi – tuleb leida pargiruumi õigeim käsitlemisviis lossiesisele territooriumile, niinimetatud alumisele aiale ja Peeter I maja ümbrusele, niinimetatud ajaloolisele tarbeaiale. Need on ajaloolise pargi kõige väärtuslikumad osad ja nende kordategemine pargiansambli 300. juubeliks on hädavajalik,» lausus Järve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles