Pommirühmal ajas üks töö teist taga

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti pommirühma demineerijad Kaukko Kiisk (vasakult), Veikko Allik ja Sergei Rozkov demonstreerisid eile lõuna ajal Kardla karjääris, kuidas tehakse kahjutuks lõhkekehi.
Lõuna-Eesti pommirühma demineerijad Kaukko Kiisk (vasakult), Veikko Allik ja Sergei Rozkov demonstreerisid eile lõuna ajal Kardla karjääris, kuidas tehakse kahjutuks lõhkekehi. Foto: Margus Ansu

Aasta pole veel lõppenud, kuid on selge, et Lõuna-Eesti pommirühmal oli tänavu rekordiliselt palju tööd. Muu hulgas tehti kahjutuks lampkasti visatud mürsk ja veerand tonni kaaluv lennukipomm.

«Tavaliselt on Põhja-Eesti demineerijatel kõige rohkem väljakutseid ja hävitatud lõhkekehi, aga tänavu on meil neist rohkem tööd olnud,» ütles Lõuna-Eesti pommirühma juht Kalvar Tammine.

Talv oli lumeta, inimesed liikusid niisama ja ka metalliotsijatega palju ringi ning leidsid loodusest palju lõhkekehi, selgitas ta. Näiteks juba jaanuari esimestel päevadel kutsus demineerijad Emajõe äärde kalamees, kes oli kalda ääres granaati silmanud.

Arvude järgi on 2014. aasta Lõuna-Eesti pommirühmale olnud rekordiline: aasta algusest eile lõunani oli saadud 450 väljakutset. Mullu said demineerijad Lõuna-Eesti kuuest maakonnast 360 väljakutset, mis on eelmiste aastate väljakutsete keskmine hulk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles