Lauri Tabur lahkub juunis sisekaitseakadeemia rektori kohalt

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Tabur.
Lauri Tabur. Foto: Peeter Langovits

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi viieaastane ametiaeg lõppeb tuleva aasta juunis ja ta ei kandideeri uueks ametiajaks.

Siseminister Hanno Pevkur kuulutas sisekaitseakadeemiale uue rektori leidmiseks välja konkursi.

Sisekaitseakadeemia rektori kandidaadil peab olema vähemalt magistrikraad ja viieaastane juhtimiskogemus avalikus sektoris. Samuti on kandideerimistingimustes nõutud eesti ja inglise keele oskus.

«Tulevane rektor peab suutma juhtida inimesi, informatsiooni ja finantse – vastutustundega ja tulemuslikult,» märkis Pevkur. Lisaks kandideerimisdokumentidele oodatakse kandidaatidelt ka esseed teemal „Hea siseturvalisuse haridus optimaalsete kuludega- kuidas seda saavutada?“

Kandidaatide hulgast teeb eelvaliku komisjon, kuhu kuuluvad siseministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi, justiitsministeeriumi ning politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, kaitsepolitseiameti, häirekeskuse ja maksu- ja tolliameti esindajad. Lõpliku kandidaadi valib välja ja kinnitab ametisse siseminister. Uus rektor asub ametisse viieks aastaks alates tuleva aasta juunist.

Sisekaitseakadeemia on siseministeeriumi valitsemisalasse kuuluv kõrgkool, mis valmistab ette siseturvalisuse valdkonna asutuste töötajaid nagu politseinikke, piirivalvureid, päästjaid ning maksu- ja tolliametnikke. Kokku on akadeemias neli kolledžit ja 11 tasemeõppe eriala. Sisekaitseakadeemias õpib ligikaudu 1000 õppurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles