Marika Valk valiti Koostöö Kogu nõukogu esimeheks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Valk.
Marika Valk. Foto: Peeter Langovits

Eesti Koostöö Kogu nõukogu valis oma uueks esimeheks UNESCO Eesti Rahvusliku Komisjoni juhi Marika Valgu.

«Koostöö Kogul on meie ühiskonnas täita väga oluline roll – käsitleda tõenduspõhiselt ning arendada ühiskondlikku debatti Eesti arengu jaoks tähtsates valdkondades, olgu selleks siis meie inimvara tulevik ja rahvussuhted, hariduse ja tööjõu temaatika või laiemalt võttes inimeste elukvaliteet ja meie elukeskkond,» sõnas nõukogu värske esimees Marika Valk.

«Just enesekriitilise ja samas ülesehitava vaatega ühiskonnas saame endale seada uued arengueesmärgid ning hoida otsustajate horisonti üle valimistsüklite. See on Eesti demokraatliku arengu jaoks ülioluline,» lisas Valk.

Koostöö Kogu nõukogusse kuuluvad tuntud valitsusväliste organisatsioonide esindajad ja eksperdid: iluuisutamistreener Anna Levandi, Eesti Kirikute nõukogu president piiskop Einar Soone, ettevõtja Olari Taal, Eesti Keele Instituudi direktor ja Tartu Ülikooli professor Urmas Sutrop, ettevõtja ja Arengufondi nõukogu esimees Raivo Vare; Tallinna Ülikooli professor Rein Veidemann.

Koostöö Kogu igapäevatööd juhib Peep Mühls.

Samuti otsustas nõukogu käivitada kümneid valitsusväliseid organisatsioone koondava Harta 2011 uue programmdokumendi ette valmistamise, selleks algavad konsultatsioonid sügisel.

Eesti Koostöö Kogu on Eesti pikaajalisest arengust huvitatud valitsusväliste organisatsioonide koostöövõrgustik, mille sihiks on osapoolte seisukohtade teadvustamine, kooskõlastamine ning selle alusel hinnangute ja ettepanekute kujundamine riigi tuleviku võtmeküsimustes. Viimase olulise dokumendina esitleti 15. juulil koostöös Säästva arengu komisjoniga koostatud Eesti Inimvara Raportit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles