Jõuluajal saadud kalorid kaovad matkates

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üritusele minnes peab kandma helkureid, samuti soovitavad korraldajad kaasa võtta pealampe, sest osa matkast tuleb teha pimedal ajal.
Üritusele minnes peab kandma helkureid, samuti soovitavad korraldajad kaasa võtta pealampe, sest osa matkast tuleb teha pimedal ajal. Foto: Malle Elvet

Teisel jõulupühal, 26. detsembril võtavad spordisõbrad ette matka Pukast Tartusse. Üheskoos rännatakse umbes 45 kilomeetrit, pool maad joostes, pool kõndides.

Üks korraldajatest, klubi TriSmile eestvedaja Ain-Alar Juhanson selgitas, et ürituse «Pekist priiks!» mõtteks on ärgitada inimesi pühade ajal ennast liigutama. «Jõuluajal lubataksegi endale rohkem rasvaseid praade ja maiustusi, isegi spordimehed pingutavad vahel söömisega üle,» nentis ta.

«Pekist priiks!» on Juhansoni sõnul rahvamatk, kuhu on oodatud kõik. Tuleb aga arvestada, et rada läbitakse iseäralikul moel. «Viis minutit saab kõndida, siis jälle viis minutit joosta, ja nõnda läbimegi 45 kilomeetrit,» kirjeldas Juhanson. Kes on väledamad, saavad liituda endale sobiva tempoga rühmaga, kes soovib, saab rivi lõpus teha kepikõndi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles