Valitsus suurendas sisserände piirarvu

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Valitsuse korraldusega kehtestatakse tuleva aasta sisserände piiriarvuks 1322 isikut, mis on 0,1 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast.

Sisserände piirarvuga on piiratud Eestisse sisserändavate välismaalaste arv. Sisserände piirarv ei tohi ületada aastas 0,1 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast. Piirarvu alla kuuluvad tähtajalised elamisload töötamiseks, ettevõtluseks ning tähtajalised elamisload välislepingu alusel.

2015. aasta sisserände piirarv tõuseb võrreldes varasemate aastatega. 2013. aastal oli see 1000 isikut, 2014. aastal 996 isikut. Varasematel aastatel on sisserände piirarvuks kehtestatud 0,075 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast.

2015. aasta sisserände piirarv soovitakse kehtestada maksimaalses suuruses, sest 2014. aasta sisserände statistika näitab, et huvi Eestisse elamisloa alusel tulemiseks on kasvanud. Eelkõige on suurenenud huvi Eestisse tulla töötamiseks antava elamisloaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles