Reaalkool kasvatas edumaad matemaatika riigieksami valitsejana

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reaalkool.
Tallinna reaalkool. Foto: Peeter Langovits

Traditsiooniliselt Eestis kõige edukamaid matemaatika riigieksami lõpetajaid koolitav reaalkool suurendas edumaad konkurentide ees.

Kõigi tänavu reaalkoolis matemaatika riigieksami teinute keskmine hinne oli 91,29 punkti, millega edestatakse teisel kohal olevat Hugo Treffneri gümnaasiumit ligi 5,6 punktiga.

Mullu olid kaks esimest kooli samad, küll aga oli nende kahe vahemaa ligi neli korda väiksem.

Kolmanda ja neljanda koha hõivasid koolid Eesti idapiirilt – kolmas oli Narva Pähklimäe gümnaasium (83,57) ja neljas Narva humanitaargümnaasium (82,55).

Viies oli Tartu Karlova gümnaasium (81,71), kuues Tallinna Õismäe vene lütseum (80,00) ja seitsmes Nõo reaalgümnaasium (79,01).

Kaheksanda koha hõivas Kose gümnaasium 78,31, üheksanda Jõhvi vene gümnaasium 77,90 ja kümnenda Paide gümnaasium 77,67 punktiga.

Ühe märkimisväärsema languse tegi matemaatika arvestuses läbi Tallinna prantsuse lütseum, mis kukkus mulluselt 3. kohalt tänavu 20ndaks. Sarnane saatus tabas ka Tallinna inglise kolledžit, mis vahetas 5. koha 19nda vastu.

Riikliku eksamikeskuse teatel pole esitatud näitajad pole tehnilised mõõdikud, vaid konkreetsete eksamisoorituste põhjal saadud kõige tõenäolisemad hinnangud eksamisooritajate tegelikule võimekusele.

Eksamitulemuste statistikas arvestati vaid neid koole, kus konkreetse eksami sooritajaid oli üle viie.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles