Järjest enam lapsi läheb erikoolidesse ja -klassidesse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti eestvedajate Gerda Sillaste (vasakul)ja Liivi Türbsali sõnul näitas esimene infopäev eelmise nädala alguses, et teema vastu on väga suur huvi.
Projekti eestvedajate Gerda Sillaste (vasakul)ja Liivi Türbsali sõnul näitas esimene infopäev eelmise nädala alguses, et teema vastu on väga suur huvi. Foto: Kristjan Teedema

Iga aastaga suureneb nende laste arv, kes suunatakse erikoolidesse. Võrdluses teiste Euroopa riikidega on Eesti samuti esiotsas. Tartu MTÜ Hea Algus on võtnud oma südameasjaks olukorda parandada ning erivajadustega lapsi rohkem haridussüsteemis kaasata.

Mittetulundusühing on valmis saanud projekti  «Laps turvalises haridussüsteemis: kaasamine ja sekkumine kõigi laste huvides». See on mõeldud õpetajatele, kes saaksid lapsi paremini koolitunnis aidata. Plaan on esialgu läbi viia koolitused 40 asutuses kogu Eestis. Pikemaajaline eesmärk on saavutada aga valmisolek kõigis koolides ja lasteaedades

«Eesmärk on see, et me suudaksime väärtustada kõiki lapsi, olenemata sellest, millisest perest nad on või missugused on nende kaasasündinud oskused ja võimed,» ütles MTÜ Hea Algus projektijuht Liivi Türbsal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles