Prantsuse lütseum lõpetas Tartu koolide kolmikvõimu ajaloos

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna prantsuse lütseumi hoone.
Tallinna prantsuse lütseumi hoone. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kui mullu olid kolm ajaloo eksamil kõige kõrgema keskmise punktisumma noppinud kooli Tartust, siis tänavu näppas neilt esikoha Tallinna prantsuse lütseum.

89,29 punkti kogunud lütseumile järgnesid Hugo Treffneri gümnaasium Tartust (88,60), Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium (87,47) ja Miina Härma gümnaasium Tartust (82,59).

Viies oli Saue gümnaasium (82,25) ja kuues Tallinna reaalkool (82,00), neile järgnesid Õismäe vene lütseum (81,22) ja Inglise kolledž (80,67).

Esikümne lõpetasid Rakvere gümnaasium (79,53) ja Tartu Mart Reiniku gümnaasium (79,24).

Eelmise aasta esikolmikusse mahtusid Tartu Karlova, Hugo Treffneri ja Miina Härma gümnaasiumid. Kui Treffneri ja Härma tänavused kohad said juba mainitud, siis Karlova seekord tippude sekka ei mahtunud, saades 32. koha.

Riikliku eksamikeskuse teatel pole esitatud näitajad pole tehnilised mõõdikud, vaid konkreetsete eksamisoorituste põhjal saadud kõige tõenäolisemad hinnangud eksamisooritajate tegelikule võimekusele.

Eksamitulemuste statistikas arvestati vaid neid koole, kus konkreetse eksami sooritajaid oli üle viie.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles