Galerii: Oleviste jõulupuu-jumalateenistus pakkus kosutust sadadele kodututele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oleviste kirikus toimus täna keskpäeval traditsiooniline jõulupuu-jumalateenistus koduta ja vähekindlustatud inimestele.

Koguduse vanempastori Siim Teekeli sõnul toimub üritus kolmeteistkümnendat aastat järjest. «Kodutute inimeste vajadused on kümne aasta jooksul muutunud. Juba mitu aastat pole kogudus enam sooje jalanõusid ja jopesid ostma pidanud. Toidumure pole aga kusagile kadunud, toetame aastaringselt Sepa tänava supiköögi käigushoidmist,» ütles Siim Teekel.

«Mis on muutumatu, see on soov kokku tulla, end oodatuna ja aktsepteerituna tunda. Iga inimene soovib, et temast hoolitaks,» lisas ta.

Teekeli sõnul poleks ilma vabatahtlike ja sponsorite abita kogudusel võimalik 800 inimesele nii suuremahulist jõulupuud korraldada.

«Kui poleks Swissoteli, kes on aastaid varustanud sooja toiduga suurt inimhulka, ega magusatootjat Kalev, kellelt saame kommipakid, tuleks piirduda vaid kohvilauga.  Sel aastal katavad selle OÜ Päikesekohvi, Tallinna kesklinna valitsus, AS Keskkonnateenused ning vabatahtlikud annetajad. Lastele on valmistanud jõulupakid Aivar Pilve advokaadibüroo ja perekond Tarand ning jagada saame täiesti uusi Baltika rõivaid ning Friends Textile rõivatooteid. Me täname kogu südamest kõiki annetajaid, muusikuid ja abilisi, eriti Eesti kaitseväge ja Sidepataljoni aastatepikkuse koostöö eest. 

Ühiselt koos tegemises peitub suur jõud, mille tulemusena saab kogukonna hüvanguks mõndagi head ära teha. Kasvõi hingekosutust, tröösti ja rõõmu pakkuda, mida sotsiaalametnikud üksinda ei teha ei saa,» rääkis vanempastor Teekel.

Kodututega tehtavaks tööks on võimalik teha annetusi Oleviste kogudusele EE91 1010 2200 2598 4010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles