Pöörane pööripäev lõpeb alles paavlipäeval

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli botaanikaaia näitusel «Pöörane pööripäev» saab rohkem teada meie vana hea tuttava kohvipuu ergastava mõjuga viljadest. Nende juures vaikselt suitsev sandlipuust viirukiküünal täidab ruumi lõhnaga, mis muudab meeled vastuvõtlikumaks ja peaks vabastama ka seksuaalsetest kammitsatest.
Tartu ülikooli botaanikaaia näitusel «Pöörane pööripäev» saab rohkem teada meie vana hea tuttava kohvipuu ergastava mõjuga viljadest. Nende juures vaikselt suitsev sandlipuust viirukiküünal täidab ruumi lõhnaga, mis muudab meeled vastuvõtlikumaks ja peaks vabastama ka seksuaalsetest kammitsatest. Foto: Kristjan Teedema

Vääristubakas, araabia kohvipuu, palderjan, seksturnera, kiima-johimbepuu on vaid mõned meie meeli mõjutavad taimed, millega saab nüüd ohutult tutvust teha Tartu ülikooli botaanikaaia näitusel «Pöörane pööripäev». 

Talvine pööripäev ehk päev, mil põhjapoolkeral on aasta lühim päev ja pikim öö, oli pühapäeval. Paar päeva varem avati Tartu ülikooli botaanikaaias näitus «Pöörane pööripäev», mis tutvustab inimese meeli mõjutavaid taimi meilt ja mujalt.

«See näitus on arukatele ja tarkadele inimestele, kes soovivad meid ümbritsevast maailmast veidi rohkem teada saada,» toonitas Tartu ülikooli botaanikaaia loodushariduse administraator Vilma Veldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles