Hirmus on juutide jumala viha

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mooses (Christian Bale) ähvardab vaarao Ramsest (Joel Edgerton).
Mooses (Christian Bale) ähvardab vaarao Ramsest (Joel Edgerton). Foto: outnow.ch

Ridley Scotti viimast, tõeliselt vanatestamentlikku eepost «Exodus: Jumalad ja kuningad» vaadates ei jää mingit kahtlust – pole mõtet Jahvega vaidlema hakata, isegi siis, kui sa ise samuti jumal oled.

«Exodus» on film teisest Moosese raamatust. Heebrealased on 400 aastat Egiptuse orjapõlves äganud, kuni Mooses (Christian Bale) äratuse saab ja nad tõotatud Kaananimaale viia otsustab. Valitsevale vaaraole Ramsesele (Joel Edgerton) selline tööjõu väljavool muidugi ei meeldi ja tema veenmiseks nuheldakse Egiptimaad seitsme legendaarse nuhtlusega.

Tuleb välja, et just juutide jumal on see, kes inimkonnale moodsa sõjapidamiskunsti võlusid tutvustab. Sinna hulka kuuluvad terrorirünnakud tsiviilelanikkonna vastu, bioloogilised ja klimaatilised massihävitusrelvad ning süütute inimeste demonstratiivne hukkamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles