Talupidajate liit boikoteerib maarahva kongressi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Veidenberg
Arvo Veidenberg Foto: Raigo Pajula

Eestimaa talupidajate keskliidu juhatuse esimehe Arvo Veidenbergi sõnul pole Keskerakonna eestvedamisel 8. oktoobril korraldatava Maarahva Kongressil mingit seost varasematega.

«Siin ei ole mingeid kahtlusi, tegu on pelgalt Keskerakonna üritusega,» rääkis Veidenberg ERR Uudistele ning lisas, et Eestimaa talupidajate keskliit ei ole ennast poliitiliselt määratlenud ning seetõttu ei kavatse nad oktoobris plaanitavale kongressile minna.

Veidenbergi sõnul jääb arusaamatuks, miks Keskerakond üritust Maarahva Kongressina tituleerib.

Kongressist on kutsunud üles osa võtma Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ning Eesti Maaomavalitsuste Liidu juhatuse esimees Jüri Landberg, Linnade Liidu esimees Taavi Aas ja Peipsi Kalurite Ühingu esimees Priit Saksing, kes kõik kuuluvad samuti Keskerakonda.

Kongressi korraldustoimkonda kuuluvad veel näiteks Ester Tuiksoo (Rahvaliit), Jaan Sõrra (SDE), Jaan Pöör (Rahvaliit), Arvo Sarapuu (Keskerakond) ja Olav Kreen (Eesti Põllumajandus - Kaubanduskoja aseesimees).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles