Helme: ilmselt nautis Lahtein puutumatuse tunnet

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Lahtein
Harry Lahtein Foto: Urmo Soonvald / SLO/ Scanpix

Endise diplomaadi Mart Helme hinnangul läks seksiskandaali sattunud Eesti asjur Valgevenes Harry Lahtein vastuollu diplomaatias kehtivate reeglitega ning nautis ka liigselt puutumatuse tunnet.

«Sellest skandaalist saab järeldada ainult seda, et Harry Lahtein on läinud vastuollu diplomaatias ja kombestikus kehtivate reeglitega. See on äärmiselt piinlik,» rääkis Helme ERRi uudisteportaalile.

Pehmendava asjaoluna näeb diplomaatia tagamaid tundev Helme seda, et taolised juhtumid on üsna sagedased, sest tihti töötavad diplomaatidena inimesed, kes on ka oma riigi eriteenistuste palgal.

«Niisuguseid rünnakuid võib põhjustada ka see, et inimene on saanud head informatsiooni, teisisõnu on ta tülikaks muutunud. Kui muidu vaadatakse läbi sõrmede, kui inimene on kergemeelsete naistega kuskil piltidel poseerinud, siis neil juhtudel kasutakse see kohe ära - talle tekitatakse skandaal ja tast saadakse lahti,» selgitas Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles