Amfetamiinivõlg viis mõrvani

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jakovlev kohtus.
Arseni Jakovlev kohtus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna Arte gümnaasiumi turvakaamera salvestiselt on näha narkodiiler Rinati elu viimased hetked: on 2013. aasta 23. detsembri õhtu, Rinat jookseb kooli väravast sisse, tihedalt tema kannul staažikad kurjategijad Arseni Jakovlev ja Ivar Aavik. Esimesel on käes teleskoopnui. Hetk hiljem jookseb Rinat sama värava kaudu tagasi, tagaajajad endiselt tihedalt kannul. Sellega salvestis lõpeb.

Järgmisel päeval suri nukiraudadega peksmisest raskeid peavigastusi saanud narkodiiler Rinat teadvusele tulemata Mustamäe haiglas. Kes ta tappis? See peab selguma detsembris Harju maakohtus alanud kohtuprotsessil.

Mõrvas süüdistatuna istub süüpingis varem kaks korda narkokuriteo eest karistatud Arseni Jakovlev, hüüdnimega Tuareeg. Ta ise väidab end olevat süütu. Turvalisuse huvides on Jakovlev kohtusaalis aheldatud jalakettidesse. Ta on kõrgeima turvariskiga, põgenemisohtlik kinnipeetav. Seetõttu valvavad teda kohtus Põhja politseiprefektuuri kiirreageerijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles