Mupo jõulusid ilmestasid rahutud Soome kodanikud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Peeter Langovits

Tallinna munitsipaalpolitseil möödusid jõulud rahulikult, veidi elevust tõid pühadeõhtutesse vaid põhjanaabrite seiklused Tallinnas.

Jõulu esimesel pühal, 25. detsembril oli mupo patrullil  kaks väljakutset Soome kodanikega, kusjuures mõlemad olid seotud taksodega.

Esimene intsident leidis aset õhtul kell 22. Sadamast Aia tänavale sõitnud soomlane istus taksos lukustud uste taga, sest ta keeldus tasumast taksoarvet. Taksojuht omakorda ei olnud nõus klienti arvet tasumata minema laskma ja nii helistatigi munitsipaalpolitsei korrapidajale.

«Tegemist oli taksofirmaga, millel oli kõrge sõidutariif. Umbes 2,5 kilomeetri eest nõudis taksojuht 25 eurot. Kontrollisime asjaolusid ja sisuliselt oli kõik õige. See tähendab, et  taksoveo eeskirjadest oli kinni peetud. Klient ei tutvunud enne sõidu alustamist hinnakirjaga ja kohale jõudes tabas teda hinnašokk,» selgitas väljakutsele sõitnud mupo patrulliosakonna vaneminspektor Aleksandr Kukk.

Mupo patrull asus konflikti osapooli lepitama ning lõpuks jõutigi kompromissile. «Kirik keset küla – klient oli nõus tasuma kümme eurot ja taksojuht leppis sellega,» ütles Kukk.

«Siinkohal on asjakohane just eelolevat aastavahetust silmas pidades meelde tuletada, et klient peaks kindlasti enne sõidukisse istumist tutvuma takso hinnakirjaga. Igal taksol peab hinnakiri olema nähtaval kohal auto parempoolsel ehk kliendi poolsel aknal. Autosse istununa olete automaatselt aktsepteerinud teenuse pakkuja nõudmisi ning pärast on hilja protesteerida,» selgitas Kukk.

Teine juhtum leidis aset kell 23.35 Viru tänava Hesburgeri ees. Pärast esimest intsidenti vanalinnas tavapärast patrullkäiku jätkanud ekipaaž märkas Hesburgeri söögikoha ees kaklust. Alkoholijoobes ja agressiivne soome kodanik ründas klienti ootavat Tulika takso juhti, misjärel puhkes kähmlus. «Pidime  riiukukke mitu korda korrale kutsuma, enne kui ta  maha rahunes. Lahkudes karjus ta üle tänava, et on Eestisse investeerinud pool miljonit eurot ning seetõttu võib ta teha kõike, mida hing ihaldab,» meenutas vaneminspektor. «Ilmselt innustas teda kahe vägagi noore kaaslanna juuresolek. Miks ta taksojuhti kimbutama hakkas, jäigi selgusetuks. Küllap oli liiga palju julgustavat jooki manustanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles