Venemaa eitas sõjalennuki sisenemist Eesti õhuruumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lennuväe Antonov An-72.
Vene lennuväe Antonov An-72. Foto: Wikipedia.org

Venemaa kaitseministeerium lükkas esmaspäeval tagasi Eesti kaitseväe peastaabi info, mille kohaselt sisenes Vene sõjalennuk möödunud neljapäeval Eesti õhuruumi.

Venemaa kaitseministeerium ütles edastatud teates, et transpordilennuk An-72 oli tegemas tavapärast lendu Peterburist Kaliningradi ja lend kulges vastavalt heakskiidetud marsruudile Läänemere neutraalsete vete kohal vastavalt rahvusvahelistele reeglitele ning rikkumata Eesti või teiste riikide õhupiiri.

Möödunud neljapäeval kell 17.25 sisenes Vaindloo saare lähedal ilma loata Eesti õhuruumi Venemaa relvajõudude lennuk An-72, teatas kaitseväe peastaap BNSile.

Lennuk viibis Eesti õhuruumis umbes ühe minuti jooksul orienteeruvalt 1,2 meremiili sügavuselt. Lennuki transponder oli sisse lülitatud ning eelnevalt oli esitatud lennuplaan, mille kohaselt lennuk pidi lendama rahvusvahelises õhuruumis.

Välisministeerium kutsub teisipäeva hommikul välja Venemaa suursaadiku Eestis Juri Merzljakovi ja edastab talle protestinoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles