Vandaalid saagisid Pääsküla raba infotahvleid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhutud infotahvel Pääsküla rabas
Lõhutud infotahvel Pääsküla rabas Foto: Nõmme Linnaosa valitsus

Nõmme linnaosa valitsusse jõudis eile info, et jõulude ajal või nendele järgnenud nädalavahetusel on vandaalid läbi saaginud kolme Pääsküla raba loodusõpperaja ääres oleva infotahvli jalad. 

Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul pole tekitatud kahju rahaliselt küll suur, kuid selline teguviis on arusaamatu. «Pääsküla raba loodusõpperada on populaarne vaba aja veetmise paik, mida külastab aastas tuhandeid loodusesõpru. Mis toimub küll nende inimeste peas, kes tulevad loodusesse mõttega avalikus kasutuses oleva loodusõpperaja inventari lihtsalt lõhkuda? Eriti veel jõulude ajal,» on Terik nördinud.

Pääsküla rabaraja äärde paigaldatud infotahvlid tutvustavad raba geoloogilist arengut ja ajalugu, ülevaate saab mudase põhjaga veekogus esinevatest veetaimedest, -lindudest ja putukatest, aga ka olulisematest rabataimedest ja marjadest.

Nelja kilomeetri pikkusel õpperajal olevad suunaviidad, laudteed, purded, platvormid ja vaatetorn on vandaalidele ette jäänud ka varem. «Toome lõhutud infotahvlid linnaosavalitsusse hoiule, nende parandamine jääb ilmselt kevadesse, sest maapind on külmunud ning aukude kaevamiseks tuleb oodata soojemat aega,» ütles linnaosavanem.

Kõikidele Pääsküla rabas liikujatele esitas ta palve anda rabarajal lõhkumist märgates sellest kindlasti teada kas politsei lühinumbril 110 või munitsipaalpolitsei korrapidajale 14410. Kui aga keegi nägi jõulude ajal tegutsenud vandaale, võib sellest linnaosavalitsusele teada anda e-kirja teel nomme@tallinnlv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles