Lasnamäel oli ehitusaasta: valmisid Tondiraba jäähall, kaubanduskeskused ja mitmed tänavad

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avati pidulikult Tondiraba jäähall
Avati pidulikult Tondiraba jäähall Foto: Karli Saul/SCANPIX

Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova tõstab oma aastaaruandes esile linnaosa tihedat kultuuriprogrammi, paranenud sotsiaalhoolekannet ning uusehitusi. Lasnamäel valmis möödunud aastal mitmeid ehitisi, mille krooniks on Tondiraba jäähall.

Lasnamäe kasvab kiiresti, võrreldes aasta algusega on elanike arv kasvanud 400 inimese. Praegu elab Lasnamäel 118 650 inimest. Lasnamäe linnaosast on viimastel aastatel kujunenud Tallinna kiiresti arenev idavärav, kus on hinnatud töökohad ja mitmekesised võimalused igas eas inimestele. Käesoleval aastal algatati Lasnamäe uue arengukava koostamise aastateks 2015 – 2020, et piirkonda arendada läbimõeldult ja elanike vajadusi arvestades.

Lasnamäe linnaosavanema Olga Ivanova sõnul on linnaosa jaoks prioriteet noorte hea haridus ja lapsed. Käesoleval aastal toimus kolme lasteaia rühma renoveerimine ja taasavamine, alustati ka Lasnamäe Gümnaasiumi hoone renoveerimist.

«Mul on hea meel selle üle, et linnaosa kultuuriprogramm on tihe ja mitmekesine. Septembris toimus Tallinna lauluväljakul traditsiooniline Lasnamäe Päeva tähistamine, kuid meeldejäävad olid ka Paeväljal toimunud jaanituli, mitmed pere – ja tervisepäevad Pae ja Vormsi pargis. Usun, et Lauluväljakul toimunud Lasnamäe sünnipäev võis olla üks Tallinna linna aasta suurimaid üritusi, sest kohal oli rohkem kui kümme tuhat inimest,» tõstis Ivanova esile Lasnamäel toimunud kultuuriüritusi.

Sotsiaalhoolekandes oli läbimurdeks see, et Lasnamäel Raadiku tänaval avati lastekaitse tugipunkt. Eriliseks teeb uue keskuse see, et ametnikud liikusid elanikele lähemale. Samuti sai linnaosavalitsuse toetustel Mahtra kliendikeskus omale uued ja kaasaegsed ruumid aadressil Punane 48A. Uues kliendikeskuses korraldatakse ka toiduabi jagamist.

Lasnamäel on valminud Tondiraba jäähall, renoveeriti Jüriöö pargi monument ja avati Pae pargi koerte jalutusväljak. Mitmed kaubanduskeskused on saanud täiendust, sealhulgas uus Ülemiste keskus ja Võidujooksu Maxima XX kauplus. Palju on tähelepanu pööratud ka teedeehitusele ja parkimisvõimaluste laiendamisele, näiteks said sel aastal korda Kiviriku ja Meeliku tänav, Seli asumi parklad, Võidujooksu tänav, Alvari-Paasiku kõnnitee, Majaka 23, 27, 33 ja Sikupilli 9 kvartalisisesed teed, Varraku ja Punane tänav läbisid taastusremondi.

Järgmine aasta valmivad linnaosavanema Olga Ivanova sõnul Suur-Sõjamäe tänava kapitaalremont ja Lasnamäe saun. «2014. aasta oli väga töörikas, kuid Lasnamäele tervikuna kindlasti edukas aasta,» ütles Ivanova. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles