Meenutusi Aasmäest: ta teadis kõike ja jutt igavaks ei läinud

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusgeograaf Hardo Aasmäe räägib Valtu-Nurme külas Rail Balticu teemadel eelmise aasta sügisel.
Majandusgeograaf Hardo Aasmäe räägib Valtu-Nurme külas Rail Balticu teemadel eelmise aasta sügisel. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

«Ta teadis absoluutselt kõikidest asjadest kõike.» Nii meenutas ajakirjanik Erki Berends eile lahkunud poliitikut ja majandusgeograafi Hardo Aasmäed.

Kuku raadio ühe asutaja, Berendsi sõnul ei olnud teemat, mida Aasmäe ei oleks vallanud. «Võib-olla vaid naiste teemad. Nendest me ei rääkinud,» ütleb ta vaid.

«Ta teadis täiesti vaimustavalt palju. Ja mida mina tema puhul imetlesin, oli täiesti erakordne sõnaseadmise oskus. Tean kahte-kolme inimest – ja Hardo oli kindlasti üks nende hulgast – kes võis rahulikult tund aega järjest rääkida ilma, et jutt oleks igavaks muutunud. Ta oskas väga hästi kõike eesti keeles edasi anda.» Berendsi sõnul ei olnud Aasmäel Kuku raadios saateid tehes kunagi teksti ees. «Tal lihtsalt oli mingi pilt silme ees ja rääkis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles