Töötukassa nõukogu esimeheks valiti Pevkur

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Urmas Luik

Täna toimunud koosolekul valis töötukassa nõukogu uueks esimeheks sotsiaalminister Hanno Pevkuri, kuna senise esimehe Tarmo Kriisi volitused olid lõppenud.

Samuti muutus üks tööandjate esindaja nõukogus. Senise liikme Vahur Krafti asemel alustas nõukogu liikmena tööd Tõnis Rüütel. Hanno Pevkuri sõnul on töötukassa peamiseks ülesandeks jätkuvalt tagada töötuks jäänud inimestele parim võimalik teenus tööle tagasi saamiseks ning hüvitiste väljamaksmine.

«Hea on tõdeda, et sel aastal on töötukassa vahendusel üle 30 000 inimese tööle saanud, olgu selleks abiks siis lihtne töövahendus, palgatoetus, tööpraktika, ettevõtluse alustamise toetus või muu teenus,» ütles Pevkur.

Eelmise nädala lõpu seisuga on palgatoetuse abil sel aastal tööd saanud juba üle 7 100 inimese, ise on ettevõtlusega alustanud pea 500 inimest, millega on samuti loodud üle 1 000 töökoha ning tööpraktikat on alustanud üle 2 500 inimese.

Pärast töötukassa nõukogu koosolekut toimus laiendatud nõupidamine, kus tööandjate, ametiühingute, rahandusministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ja töötukassa spetsialistide koostöös arutati võimalusi tööturuteenuste täiendavaks rahastamiseks järgnevatel aastatel, praeguste tööturumeetmete tõhusust ja võimalusi pakutavate teenuste parandamiseks.

Hanno Pevkuri sõnul on ka täna avaldatud rahandusministeeriumi majandusprognoosi valguses selge, et pikaaegne töötus ning töötute hulk on probleemiks Eestis veel kaua.

«Sellises olukorras on oluline leida lisaks olemasolevatele Euroopa ning Eesti riigieelarve vahenditele täiendavaid võimalusi inimeste abistamiseks. Tänase seaduse kohaselt ei tohi näiteks töötuskindlustusmakseid kasutada inimeste abistamiseks koolituse pakkumise või palgatoetuse maksmise näol,» sõnas Pevkur.

«Kuna eesmärgiks on inimese võimalikult kiire tööturule tagasi aitamine, tuleks kindlasti kaaluda võimalust, et kui inimesed on maksnud makseid enda kindlustamiseks töötuse vastu, siis peaks saama neid makseid kasutada ka selliselt, et inimese tööle aitamiseks kasutatakse näiteks koolitust või palgatoetust,» rõhutas Pevkur.

Töötukassa nõukogu kinnitas täna ka 2010. aasta lisaeelarve, millega suurendati 108 miljoni krooni võrra tööturuteenusteks suunatavaid vahendeid. See võimaldab sel aastal pakkuda töökohtade loomiseks palgatoetust ja ettevõtluse alustamise toetust poole suuremas mahus kui aasta alguses plaaniti. 79,8 miljonit kulub palgatoetuse, 18,2 miljonit ettevõtluse alustamise toetuse ning 10 miljonit praktikatoetuse täiendavaks finantseerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles