Tartu tüübid 2014: tõeline ooperifantoom

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Josh Merle Tootsi joonistus

Vanemuises tuli tänavu oktoobris lavale muusikal «Ooperifantoom». Traagiline armastuslugu räägib kummituslikust teatrisõbrast, kes on saanud aastaid tagasi teatri põlengus kannatada ja seepärast on ta nägu kaetud poolmaskiga. Ta katsub korraldada asju nõnda, nagu temale meeldib.

Vanemuise «Ooperifantoomist» on räägitud palju ja paljud käivad seda ka vaatamas. Etendused on välja müüdud. Kuid vähesed teavad – sest see on teatris hästi hoitud saladus –, et Vanemuise suures majas tegutseb ka tõeline ooperifantoom. Temagi juhib asju omatahtsi. Ja nimelt nõnda.

Mitmel korral järjest on teatriaasta auhindade jagamisel jäänud Vanemuine ilma sõnalavastuste auhinnast, kuid on saanud auhinna ooperite, ballettide ja teiste muusikalavastuste alalt. Selle nimel tegutsebki tõeline ooperifantoom, kellele ei meeldi sõnalavastused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles