Eesti arst hindas Eston Kohvri seisundi rahuldavaks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver.
Eston Kohver. Foto: RTV.ru

Eesti arst kohtus täna pärast pikaajalist visiidi taotlemist Lefortovo vanglas Moskvas Eston Kohvriga ja hindas Eestist röövitud mehe tervisliku seisundi heaks.

Eesti konsulit kohtumise juurde ei lubatud, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Visiidi käigus teostas doktor Tiit Meren Eston Kohvrile meditsiinilise kontrolli.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus avaldas heameelt, et Eston Kohvril võimaldati lõpuks Eesti arstiga kohtuda, kuid pidas kahetsusväärseks, et kohtumist pidi ootama mitu kuud.

«Teeme omalt poolt kõik võimaliku, et Eston Kohvri praegust olukorda kergendada. Jälgime, et tema tervislik olukord ei halveneks ning varustame vajalike ravimitega. Oleme vajadusel valmis uuesti arsti külastuseks luba taotlema,» lisas välisminister.

Ta kinnitas, et Eesti ametkonnad teevad jätkuvalt kõik selleks, et ebaseaduslikult Venemaal kinni hoitav Eston Kohver viivitamatult vabastataks ja ta saaks naasta koju.

Välisminister taunis Moskva kohtu eilset otsust pikendada Eston Kohvri vahi all hoidmise tähtaega järgmise aasta aprilli alguseni. «Eston Kohvri Eesti Vabariigi territooriumilt röövimine ja edasine kinnipidamine Venemaal on rahvusvahelise õiguse rikkumine,» lisas ta.

5. septembril tegi kaitsepolitsei avalikuks, et kella 9 ajal hommikul võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Õhtul teatas Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus FSB, et pidas Pihkva oblastis kinni Eesti kaitsepolitsei töötaja Eston Kohvri.

Kaitsepolitsei kinnitusel tegeles Kohver Eestis teabe kogumisega piiriülese kuritegevuse kohta ja tema kinnivõtmine toimus Eesti territooriumil. Selle kohta on Eesti ja Venemaa piiriesindajad allkirjastanud ka protokolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles