Paljasjalgne Ruslan soojendas munitsipaalpolitseinike kalgid südamed

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu naine seisab jalgupidi mudas San Joses (California). Pilt on illustratiivse tähendusega.
Kodutu naine seisab jalgupidi mudas San Joses (California). Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal leiti Viru keskuse liftist külmast lõdisev kodutu Ruslan, kelle saapad olid pikanäpumehed öösel minema vedanud. Kohale tõtanud mupo ekipaaž käivitas suurejoonelise abistamisoperatsiooni, ei jäänud palju puudu, et oleks omadest varudest mehele saapad jalga muretsetud.

Ühel jõulupühade hommikul leiti Viru keskuse liftist külmast lõdisev ja paljajalgne kodutu. Keskealise, 43-aastase Ruslani sõnul polnud tal kuskile minna: «Kodu enam ammu pole ja nüüd ei saa välja ka minna, sest saapad varastati ära,» ohkas mees nõutult. «Võtan alati saapad jalast ja heidan lifti põrandale puhkama». Tihti Viru keskuse liftis öid veetva mehe sõnul kadunud koos saabastega ka tema ainus maine varandus - kilekoitäis olulisi asju sealhulgas ka dokumendid. Tema enda väidetel olevat teda röövitud.

Sündmuskohale tõttas mupo ekipaaž. Kuigi kodututega tegelemine ei ole nende ülesanne, otsustasid korrapidaja ja päeva tegevuse koordineerimisega tegelev välijuht meest aidata. Helistati läbi kõik Tallinna varjupaigad ning veenduti, et need on avatud vaid hilistest õhtutundidest kuni hommikuni. Päevane vastuvõtt on võimaldatud vaid erandkorras - väga külmade ilmade puhul.

Pika otsimise tulemusel leidus siiski üks vastutulelik öömaja pakkuja. Kauge tänava varjupaiga inimesed palusid Ruslani kohale toimetada, lubasid ta puhtaks pesta, korralikud riided selga anda ja kõhu täis sööta. «Jõuluajal tuleb kõiki hädalisi aidata, kui selleks vähegi võimalust on,» öeldi Kauge tänava majast.

Saanud Kauge tänava majast loa, toimetas mupo piletikontrolli buss, mis hetkel Viru keskusele kõige lähemal viibis, mehe varjupaika. Valmis oldi ka mupo oma varudest eraldama paari saapaid, kuid varjupaiga sõnul oli neilgi juba vajalik varustus mehe jaoks juba valmis seatud.

«Mees oli omadega nii läbi, et soojas bussis ja murest vabanenuna vajus kohe unne ja varjupaika jõudes ei märganud isegi aitäh või head aega öelda,» muigas piletikontrolli meeskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles