Aastalõpuintervjuu: maestro Eri Klas soovitab nautida iga päeva

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eestimaa uhkus» 2014: seltskond
Eri Klas
«Eestimaa uhkus» 2014: seltskond Eri Klas Foto: Erlen Štaub

Maestro Eri Klas soovis Postimehe aastalõpuvestluses kõigile õnne ning tervist ja lootusrikkalt tulevikku vaatamist. «Inimene peab leidma igas sombuseski ilmas valgust ja sära. Iga uus päev on ju sünnipäev, nii rääkis mu ema - alustad seda ju taas õnneliku inimesena,» kõneles tänavu oma 75. juubelit tähistanud legendaarne dirigent.

Klasi sõnul on lõppev 2014 olnud tema jaoks õnnestumiste aasta. «Sain tähistada oma 75. sünnipäeva, kingituseks võimaluse nii kaua elada ja olla tegev ning kõbus, juhatada laulupeol ning juubelikontserte,» rääkis Klas. Rõõmu tegid maestrole ka võimalus anda juba 25. korda üle enda juhitud Rahvuskultuuri fondi preemiaid, Tallinna Filharmoonia õnnestunud kontserdid ja filharmoonia mitmekesistunud tegevus ning asjaolu, et Tallinna Kammerorkestrit on asunud juhtima võimekas dirigent Risto Joost.

«Ka Estonia teatril, mis on olnud aastakümneid mu koduteater ning mille nõukogu juht ma olen, oli taas õnnestunud hooaeg ja uus on tulemas,» rõõmustas Klas. Uut aastat tervitab maestro samuti oma koduteatris Estonia ballil, 1. jaanuaril väisab ka Hennessy uusaastakontserti Estonia kontserdisaalis.

Siiski teeb teda kurvaks, et kõrvalt ära kadunud palju lähedasi inimesi. «Loodan rohkem sõprade ja lähedastega koos olla, kuid paraku on häid kaasteelisi tulnud saata igaviku teele,» rääkis maestro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles