Aasta Põhja-Tallinnas: rõõmustamiseks oli põhjust palju

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulemaa ja Madala tänava nurgal avati uus Stroomi kaubanduskeskus.
Tuulemaa ja Madala tänava nurgal avati uus Stroomi kaubanduskeskus. Foto: Tairo Lutter

Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi leiab, et 2014. aasta läks linaosas hästi ning rõõmsatest sündmustest puudust polnud.

«Näiteks valmis Salme kultuurikeskuse parkla, mida hädasti tarvis oli. On ju Salme kultuurikeskus üks tihedamini külastatavaid kultuurikeskusi Tallinnas. Uus parkla lahendas suuresti sealsed parkimisprobleemid,» rääkis Tammemägi.

«Pelguranna ja kogu linnaosa elanike rõõmuks valmis nüüd aasta lõpus Põhja-Tallinna esimene suur kaubakeskus. Nüüd saab Põhja-Tallinna elanik ka oma linnaosa piires kogu vajaliku kauba kätte. Põhja-Tallinn sai sel aastal juurde uusi gurmee-kohti ja nõnda on meie linnaosast kujunemaski gurmaanide lemmikkoht ehk isegi lausa keskus Tallinnas,» lisas ta.

Asjad hakkasid liikuma ka Kopli liinidel. On alanud läbirääkimised Kopli liinide uuendamiseks. Kõik senised sealsed elanikud on saanud linnaosa toel uue ja tunduvalt parema eluaseme.

«Miinuspoolelt tooksin välja Kopli prügila, kus me paraku ei ole jõudnud lahendusteni, et selle piirkonna elanikud saaksid parema elukeskkonna. Aga selle nimel pingutame jätkuvalt edasi,» lubas linnaosavanem.

«Muret teevad ka püsivad sotsiaalsed probleemid ja suur vaesuse osakaal, mis just meie linnaosas selgelt esile tuleb. Sellele sain taas kinnitust ka oma kuu aega kestnud jõulukülaskäikudel linnaosa madala sissetulekuga ja toimetuleku raskustega inimeste juurde. Muret ja vaesust on kahjuks liiga palju ja selle leevendamiseks on vaja kindlasti riiklikku tahet ja sekkumist. Aga linnaosavalitsus annab ka järgmistel aastatel oma parima, et neid sotsiaalseid probleeme vähegi leevendada,» lubas Tammemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles