Parbus: võib-olla ma olen ka «Mary Poppinsi» autor?

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus avaldas lõppeval aastal raamatu «Muhvi ja Kurri seiklusrikas maailmareis». Edgar Savisaare lasteraamatuga ta oma sõnul seotud ei ole.
Ivo Parbus avaldas lõppeval aastal raamatu «Muhvi ja Kurri seiklusrikas maailmareis». Edgar Savisaare lasteraamatuga ta oma sõnul seotud ei ole. Foto: Tallinncity.ee

Endine keskerakondlane Ivo Parbus peab tema ja Edgar Savisaare lasteraamatute võrdlemist naeruväärseks ning kinnitab, et tema pole Savisaare hiljuti ilmunud raamatuga kuidagi seotud.

Tänane Eesti Ekspress kirjutas, et kirjandusteadlase Arne Merilai hinnangul on Savisaare

äsja ilmunud lasteraamatu «Jõuluime» ning Parbuse 2006. aastal ilmunud «Päkapikk Peetrikese lood» vähemalt osaliselt kirjutanud üks ja sama inimene. Mõlema raamatu pildid on joonistanud Kirsti Jahilo ning neil kujutatud loomad on tõepoolest sarnased.

Parbus ütles, et ta pole Merilai analüüsiga tutvunud, kuid et ajakirjanike poolt talle esitatud väited ajavat lihtsalt naerma.

«Nende mõttekäik oli selline, et kuna mõlemas raamatus on tegelasteks lehm ja hobune, siis järelikult mina olen mõlema raamatu autor. Ma vaatasin täna hommikul Mary Poppinsi filmi, seal olid ka tegelaste hulgas loomad. Mine tea, võib-olla ma olen ka «Mary Poppinsi» autor,» ütles Parbus.

Ühtlasi vihjab Parbus Postimehele, et professor Merilai poeg on endine keskerakondlane, kes mõne aja eest skandaaliga parteist lahkus. Siin on mõeldud abilinnapea Kalle Klandorfi endist nõunikku Johannes Merilaid, kes lahkus 2013. aastal nii töökohalt linnavalitsuses kui Keskerakonnast pärast seda, kui peasekretär Priit Toobal süüdistas teiste seas ka teda ametniku palga suurusest sõltuvate partei liikmemaksude tasumata jätmises.

Johannes Merilai leiab, et niisuguste seoste loomine pole õige. «Jah, ma olen tõepoolest professor Arne Merilai poeg. Aga see ei ole kuidagi tänase Eesti Ekspressi artikliga seotud,» ütles Johannes Merilai Postimehele.

Parbus on sel aastal küll ühe lasteraamatu üllitanud, kuid selle kaanel seisab tema enda nimi. Raamatu pealkiri on «Muhvi ja Kurri seiklusrikas maailmareis» ning selle illustraator on Karel Korp. Koer Muhvi ja kass Kurri eksivad rebaste eest põgenedes kodust kaugele ning sattuvad peadpööritavatesse seiklustesse, kohtudes nii riigipeade kui piraatidega, nurjavad kunstiröövi ja päästavad presidendi tütre. Ning see pole kaugelkti kõik, sest fantaasiat Parbusel jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles